lördag 28 mars 2009

Hoppsan...

Har som sagt känt mig svullnare för varje dag som gått denna veckan, men det är väl normalt jag har ju bara ca 7 veckor kvar till beräknad bebbkomst.
Nu fick jag lite oro över eventuell havandeskapsförgiftning igår, läste på intenet ( som man kanske inte bör för man hittar nog alltid något som stämmer in på den sjukdom man tror sig ha) ja och allt stämmde in på mig, huvudvärk check, ont i mage check, kraftiig viktuppgång, typ check, har man stått stilla runt 76 så är 77,4 mycket över en natt!
I alla fall så ringde jag förlossningen igår, och dom ber mig komma in för att kolla äggvita i urinen och mitt blodtryck.
Min prins jobbade ju så jag tog med mig specialisten själv, nämligen min akiz, till förlossningen.
Vi var där halv fyra...,
Halv sju var vi på väg därifrån, sena till en middag hos svärföräldrarna som självklart blivit oroliga.
Beskedet jag hade med mig från förlossningen var, SJUKSKRIVEN! ända fram till bebb är ute. Va! Men det har jag inte tid med var min första tanke.
Chockad minst sagt.
Men såhär var det, ingen havandeskapsförgiftning NU, men jag kan få, men jag har, men jag kan få men jag hade det inte, men jag är i risken för att få men jag hade det INTE.
DET jag hade var för högt blodtryck (inte ba, kan leda till havandeskapsf. ) och med högt blodtryck i släkten och att jag själv gått med det för några år sedan så är det vila och sjukskrivning som gäller. Högt blodtryck leker man inte med.
Jag ska nu kissa på en sticka varje morgon och ta mitt blod tryck två ggr om dagen hemma, om något av tre olika kriterier uppfylls blir det in till förlossningen direkt, bums.

Än så länge är jag fri, morgon urin bra, blodtryck 129/92 (undertryck fick ej överstiga 105), inget annat symptom, bra.

5 kommentarer:

fru olin sa...

ojdå, tur du kollade upp det!kram skönt att det inte var nåt nu i alla fall...

akiz sa...

titta vad bra,ditt tryck har gått ner mycket.... ja, virrig var hon doktorn, men tur att du INTE hade det iaf, men du kunde få, men du hade det inte, men du kunde få, men du hade det inte, men....

Eller som hon sagt till mig: Vila och ansträng dig inte, men då jag frågaded om promenader lite smått sa hon: men du kan gå på spinning...hahaha, ellerhur.jag ska inte gå på nån jäkla spinning, jag ska ju vila.

vilket sammanträffande att vi fick samma läkare du och jag.

Carro sa...

Hoppas du håller dig frisk nu vännen! Dumma moderkakor och förgiftningar! Fasen..måste varit tufft förr i tiden när man inte bara kunde ila iväg till doktorn! Jag tycker Fia och Akiz ska bjuda på sina berömda våfflor nästa v, tycker inte du?? : ) PUSS

Wicke sa...

Men shit! Skönt att det gick bra! Eller, ganska bra iaf! Måste ses snart gumman, detta är ju löjligt! Puss

johanna sa...

jaaaa våfflor ääälskar jag!
ja wicke nu är det minsann på tiden!